لطفا صبر کنید

فرحناز زمانی بروجنی

کارشناس بیماری های زنان، مامائی و سلامت جنسی

 

بهترین قرص برای قاعدگی

یکی از مهمترین موضوعاتی که هر ماه ذهن زنان را به خود مشغول می سازد؛ اختلالات قاعدگی می باشد. نمی توان گفت همه ی زنان اما اکثریت زنان حداقل یکبار مراجعه به پزشک برای بررسی و درمان اختلالات قاعدگی را داشته اند.
اما علت اختلالات قاعدگی چیست و برای تنظیم قاعدگی چه باید کرد؟
این اختلالات می تواند زندگی فرد را مختل نماید و پیامد هایی را برای فرد به همراه داشته باشد. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا با قاعدگی، انواع اختلالات و درمان های آن آشنا شویم.
همه چیز درباره عفونت های واژن بخوانید.

قاعدگی

خونریزی ناشی از بافت های ریزش کرده رحم را قاعدگی، عادت ماهانه یا پریود می گویند. عدم رخ دادن این اتفاق در زمان مشخص را اختلال قاعدگی می گویند. درمان های متعددی برای اختلال قاعدگی وجود دارد که بسته به علت اختلالات قاعدگی متفاوت می باشد. 
بعد از بلوغ رحم هر ماه خود را برای بارداری آماده می کند. در صورتی که لقاح صورت نگیرد؛ بافت تشکیل شده در رحم ریزش می کند و خونریزی اتفاق می افتد.  فواصل عادت ماهانه به طور معمول 21 تا 35 روز می باشد و مدت خونریزی بین 3 تا 7 روز می تواند متفاوت باشد. 

انواع اختلالات قاعدگی

قاعدگی در هر فردی متفاوت می باشد. حتی علائم و شدت خونریزی نیز در افراد مختلف یکسان نمی باشد. زمانی که در؛ نظم، مدت زمان، شدت خونریزی و تجربه های فیزیکی اختلالی پیش آید هشداری از وجود یک مشکل می باشد. اختلالات دوران قاعدگی را بر اساس علائم و نشانه ها می توان به 6 دسته تقسیم کرد. در صورتی که هر یک از علائم زیر را دارا می باشید به یک مشاور سلامت و یا یک ماما مراجعه نمایید.

    1️⃣️ آمنوره (توقف یا عدم قاعدگی به مدت 6 ماه)

قطع اختلال قاعدگی به جز در دوره بارداری را اختلال آمنوره می گویند. چنین اختلالی می تواند ناشی از؛ اضافه وزن، اختلالات تیروئیدی، اختلال در تخمک گذاری و ورزش بیش از حد و نامناسب باشد. 

    2️⃣️ منوراژی (خونریزی شدید قاعدگی)

خونریزی های شدید و طولانی در قاعدگی را منوراژی یا هایپرمنوره می گویند. به طور کلی ممکن است افراد در طول زندگی خود یک بار این اختلال را تجربه نمایند اما برخی از زنان نیز در اکثر دوره ها با این اختلال روبرو می شوند.

3️⃣️ دیسمنوره (قاعدگی دردناک)

اکثر زنان درد و انقباضات شکمی را در دوران قاعدگی تجربه می کنند. اما این درد ها در برخی از زنان بسیار شدید و دردناک می باشد و در هر سیکل این درد را تجربه می کنند که به آن دیسمنوره می گویند. 
دیسمنوره به دو صورت اولیه و ثانویه رخ می دهد. دیسمنوره اولیه؛ انقباض شدید در ساعات اولیه عادت ماهانه می باشد و اغلب در سال های اولیه قاعدگی به علت تنگ بودن دهانه رحم و یا علل دیگر رخ می دهد. 
دیسمنوره ثانویه؛ نشان از یک اختلال جدی تر مانند: آندومتریوز، کیست، فیبروئید، عفونت و … می باشد .

    4️⃣️ سندرم پیش از قاعدگی

علائم و نشانه های دردناک قبل و در طول دوره قاعدگی را سندرم پیش از ازقاعدگی می گویند. برخی از این علائم عبارتند از:
🟡️ نفخ
🟡️ خستگی
🟡️ سفت و دردناک شدن سینه ها
🟡️ تمایل به مصرف شیرینی
🟡️ تحریک پذیری
🟡️ تشویش و اضطراب

    5️⃣️ متروراژی (خونریزی دو قاعدگی)

خونریزی های غیر طبیعی بین دو قاعدگی را متروراژی می گویند که اغلب به علت مشکلات تخمدانی در دختران تازه به بلوغ رسیده و زنان نزدیک به یائسگی رخ می دهد. برخی از علل خونریزی های غیر طبیعی بین دو قاعدگی عبارتند از:
عفونت، التهاب و یا سرطان رحم و واژن
🟠️ مصرف قرص های پیشگیری از بارداری و استفاده از IUI
🟠️ استرس و اضطراب زیاد
🟠️ مصرف برخی داروها

    6️⃣️ الیگومنوره (قاعدگی سبک با فواصل طولانی)

در این اختلال فرد قاعدگی سبک با خونریزی سبک و غیر طبیعی را تجربه می کند. فواصل بین دو قاعدگی بیش از 35 روز می باشد. عواملی مانند: اضطراب، استرس، مصرف برخی قرص ها می تواند سبب این اختلال گردد. 

    علت پریود نامنظم دختر

علل مختلفی می تواند اختلال قاعدگی را در زنان به همراه داشته باشد. برخی از این علل عبارتند از:
⬅️ مشکلات هورمونی
⬅️ انواع عفونت های رحم
⬅️ زخم و سرطان دهانه رحم
⬅️ استرس، اضطراب و افسردگی
⬅️ برخی از روش های جلوگیری از بارداری
⬅️پولیپ یا فیبروم های دهانه رحم

تشخیص اختلالات قاعدگی

به طور کلی بعد از بررسی شرح حال و معاینه می توان از دو روش برای تشخیص اختلالات قاعدگی کمک گرفت. ممکن است پزشک برای بررسی بیشتر از هر دو روش به صورت ترکیبی استفاده نماید. 
🟡️ آزمایش خون
🟡️ سونوگرافی
درمان موثر زگیل تناسلی چیست؟

درمان اختلالات قاعدگی

درمان اختلالات و مشکلات قاعدگی بسته به علت و شدت آن در هر فردی متفاوت می باشد. همچنین درمان برای فردی که در آینده نزدیک قصد بارداری دارد با فرد دیگر متفاوت می باشد. توجه داشته باشید در درمان یک مشکل یا اختلال نمی توان برای همه ی افراد یک نسخه پیچید و درمان ها متفاوت می باشد. 

    1️⃣️ نامنظمی پریود تا چند روز طبیعی است؟

زمانی که چرخه عادت ماهانه بیش از ۳۵ روز و یا کمتر از ۲۱ روز باشد نامنظم تشخیص داده شده و نیاز به بررسی پزشک دارد.

    2️⃣️ چه زمانی اختلالات قاعدگی خطرناک است؟

شرایط مختلفی می تواند خطرساز باشد. زمانی در طول یک سال بیش از ۳ بار عادت ماهانه را از دست دهید و یا خونریزی های شدید و یا غیر معمولی داشته باشید نیاز به بررسی پزشک دارد.

    3️⃣️ چه قرصی برای درمان اختلالات قاعدگی مناسب می باشد؟

اختلالات قاعدگی به علت متفاوتی ایجاد می گردد. پزشک بعد از معاینه و بررسی آزمایشات درمان مناسب را در نظر می گیرد.

    4️⃣️ انواع اختلالات قاعدگی چیست؟

برخی از انواع اختلالات عبارتند از: دیسمنوره، لکه بینی بین قاعدگی، دفع لخته خون و…

    5️⃣️ برای تنظیم قاعدگی چه بخوریم؟

مشاور سلامت شما بر اساس علت اختلال قاعدگی، پرهیز غذایی لازم را به شما ارائه می دهد. 

Copy right © 2022 | Powered by sitemaan.com